Menu
EUR
King Seiko is terug! En hoe!

King Seiko is terug! En hoe!

Door: Boy Lotterman Reacties: 0

Trots Seiko Watch Salon

Al jaren zijn wij een trotse Seiko dealer en zijn dan ook enorm fan van het merk. Waarin wij voorheen een Premium Dealer waren van Seiko, zijn wij nu gepromoveerd tot Seiko Watch Salon! Een promovering waar wij enorm trots op zijn, er zijn namelijk maar zeven Seiko Watch Salons in Nederland. Maar wat betekent dit dan? Het is het allerhoogste Dealerschap van Seiko. Als Seiko Watch Salon krijg je dan ook volledige toegang tot alle Seiko Limited en Special Editions. Enorm fijn voor ons natuurlijk, maar helemaal fijn voor onze klanten!

 

Onder deze Limited Editions hoort dan ook de King Seiko Collectie. Maar wat maakt King Seiko nou zo speciaal? Daarvoor zullen we even heel kort de geschiedenis in moeten duiken.

 

Waar begon het?

De meeste zijn er niet bekend mee, maar King Seiko is eigenlijk opgericht als sub merk om te concurreren met Grand Seiko. Beide in verschillende Japanse fabrieken gemaakt en opgezet om tegen elkaar te concurreren. Later bleek dat King Seiko duidelijk niet ging winnen van Grand Seiko. Het weerhield ze er echter niet van om prachtige horloges te blijven maken, zoals te zien in deze nieuwe collectie.

 

 

Huidige collectie

De huidige collectie is gebaseerd op het KSK model uit 1965. Dit model was de 2e lijn van de toen startende King Seiko. Dit is ook terug te zien in de grootte van het horloge. De 2022 collectie heeft een perfecte maat van 37mm. Klinkt misschien klein, maar u zult zien dat dit echt perfect uitpakt. Deze horloges zijn voor ontzettend veel mensen enorm draagbaar. De nieuwe King Seiko wordt aangedreven door het automatisch uurwerk kaliber 6R31, wat een gangreserve heeft van 70 uur. Verder is het voorzien van saffierglas en gegraveerde deksel, wat het horloge dan ook een waterdicht geeft van 10ATM. De band en de kast zijn schitterend gepolijst wat mooie details geeft aan het horloge.

 

 

Kleurrijke wijzerplaten

De nieuwe King Seiko lijn uit 2022 is in verschillende kleuren wijzerplaten beschikbaar: zilver (SPB281J1 & SPB279J1), bruin (SPB285J1), zwart/grijs (SPB283J1) en Cherry rood (SPB287J1). In het zilver zijn er twee modellen beschikbaar, op het eerste gezicht lijken ze veel op elkaar. Maar waarin de SPB281J1 een mattere afwerking heeft, heeft de SPB279J1 een Sunburst effect. Verder is de SPB287 een echte eye-catcher met de Cherry rode wijzerplaat!

 

 

Prijs en beschikbaarheid

De modellen van King Seiko hebben allemaal een prijs van 1700,- euro. De modellen zijn in enorm kleine oplages gemaakt, omdat ze ook alleen beschikbaar zijn bij Seiko Watch Salons in Nederland. Bent u net zo enthousiast over deze nieuwe collectie als wij?! Bekijk dan vooral de website voor onze beschikbare modellen. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen, wij helpen u graag!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »