Menu
EUR
 • Al 25 jaar een familiebedrijf, persoonlijk en creatief!
 • Eigen goudsmederij met unieke ontwerpen
 • Gratis verzekerde verzending boven 100
 • Wij verpakken uw geschenken als een prachtig cadeau

Batterijwissel Horloges

 

Is uw quartz horloge gestopt met lopen? Dan is hoogstwaarschijnlijk uw batterij leeg. Bij Roemer Juweliers bent u van harte welkom om uw oude batterij te vervangen en uw horloge waterdicht af te persen indien gewenst. Maar waarom is dit van belang? En hoe werkt dit precies? Wij leggen dit graag voor u uit.

Bij veel horloges is het vervangen van de batterij en het testen op waterdichtheid een essentieel onderdeel van het onderhoud. Hier is een overzicht van de mogelijkheden en voordelen van deze diensten.

Batterijvervanging

Waarom is batterijvervanging belangrijk?

Na verloop van tijd raakt de batterij van een horloge uitgeput, wat leidt tot een stilstaand horloge. Regelmatige batterijvervanging zorgt ervoor dat uw horloge nauwkeurig blijft lopen en verlengt de levensduur van het uurwerk.

Hoe werkt het vervangen van de batterij bij Roemer Juweliers?

 1. Diagnose: : Met gespecialiseerde gereedschappen wordt de achterzijde van het horloge geopend. De horlogemaker controleert eerst of de batterij inderdaad leeg is en of er geen andere onderliggende problemen zijn.
 2. Verwijdering van de oude batterij: Na de diagnose wordt de oude batterij voorzichtig verwijderd.
 3. Plaatsen van een nieuwe batterij: Een nieuwe, kwaliteitsvolle batterij wordt geïnstalleerd. Hierbij wordt er vaak gekozen voor batterijen van gerenommeerde merken om de betrouwbaarheid en levensduur te waarborgen.
 4. Herstellen van de afdichting: Het horloge wordt weer zorgvuldig afgesloten, waarbij ervoor wordt gezorgd dat alle pakkingen op hun plaats zitten om de waterdichtheid te behouden.

 

Waterdichtheidstesten

Waarom testen op waterdichtheid?

Horloges worden vaak blootgesteld aan vocht, zoals regen, zweet of zelfs onderdompeling in water. Een waterdicht horloge beschermt de interne mechanismen tegen corrosie en schade. Het is vooral belangrijk na het vervangen van de batterij, omdat het openen van het horloge de afdichtingen kan verstoren.

Hoe werkt het?

 1. Druktest: Na het vervangen van de oude batterij wordt het horloge zorgvuldig afgesloten naar behoren. Het horloge wordt na het afsluiten onderworpen aan een druktest in een speciaal apparaat dat waterdruk simuleert. Wij kunnen in huis een controle uitvoeren van 5 ATM. Wilt u 10 ATM of meer? Dit kunnen wij in orde maken voor u bij een externe horlogemaker. Deze controle zorgt ervoor dat wij uw horloge kunnen controleren op de juiste waterdichtheid.
 2. Eventuele reparaties: Indien nodig worden de pakkingen vervangen om de waterdichtheid te herstellen.

Voordelen van professionele batterijvervanging en waterdichtheidstesten

 • Betrouwbaarheid: Professionele service garandeert dat uw horloge weer nauwkeurig werkt en beschermd is tegen water.
 • Garantiebehoud: Veel fabrikanten vereisen dat onderhoud en reparaties worden uitgevoerd door erkende professionals om de garantie te behouden.
 • Levensduur: Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw horloge en behoudt de waarde ervan.

Kortom, het laten vervangen van de batterij en het testen op waterdichtheid van uw horloge bij een professionele horlogemaker is een verstandige investering. Het zorgt ervoor dat uw horloge altijd in optimale staat verkeert, ongeacht de omstandigheden waaraan het wordt blootgesteld.

 

Tijdsduur

Wij voeren de batterijvervanging zorgvuldig uit, wat betekent dat uw horloge bij ons moet in het horlogeatelier moet blijven. De tijdsduur van de vervanging is afhankelijk van het type horloge, de waterdichtheid en de drukte in de winkel. We informeren u over de verwachte tijdsduur wanneer u uw horloge bij ons inlevert. Gemiddeld Kunt u het horloge binnen 1 tot 3 dagen ophalen.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »