Menu
EUR
 • Al 25 jaar een familiebedrijf, persoonlijk en creatief!
 • Eigen goudsmederij met unieke ontwerpen
 • Gratis verzekerde verzending boven 100
 • Wij verpakken uw geschenken als een prachtig cadeau

Onderhoud & Reparatie horloges

 

Welke Horlogereparaties voeren wij uit?

Bij Roemer Juweliers kunt u terecht voor grote en kleine reparaties voor uw geliefde uurwerk. De horloges worden vakkundig gerepareerd in onze eigen werkplaats of bij een externe horlogemaker. Deze ateliers beschikken over de juiste apparatuur om uw horloge volgens fabrieksnormen door te meten, af te regelen en te controleren op waterdichtheid.

U kunt bij ons terecht voor onder andere:

 • Vervangen van de batterij en testen op waterdichtheid
 • Plaatsen van nieuw horlogeglas, inclusief speciale vormglazen
 • Reinigen en repareren van de horlogeband
 • Repareren, reinigen of vervangen van het uurwerk
 • Vervangen van kroon en pakkingen
 • Vastzetten van wijzers en/of indexen

Bij Roemer Juweliers bent u verzekerd van een professionele en betrouwbare service voor uw horloge. Heeft u vragen over het uitvoeren van een reparatie aan uw horloge? Neem gerust contact met ons op.

 

Het belang van onderhoud aan uw horloge

Het uurwerk in uw horloge ziet u misschien niet, maar het heeft nogal wat te verduren. De vele, kleine onderdelen moeten 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar presteren. Om alle onderdelen goed en precies te laten bewegen is het uurwerk ingevet met zeer speciale oliënAls de olie veroudert of indroogt kan het zijn dat uw horloge minder accuraat is. Het wordt dan hoog tijd voor een onderhoudsbeurt, oftewel een Full Service!

Een full service aan uw horloge is een ongelooflijk nuttig middel om uw uurwerk in perfecte staat te houden. Met behulp van een full service kunt u ervoor zorgen dat uw horloge nauwkeurig loopt en er op zijn best uitziet. Of u nu een vintage horloge heeft of een modern uurwerk, een service kan helpen om uw horloge jarenlang probleemloos te laten lopen.

Een full service omvat meestal een grondige reiniging van het horloge en een volledige inspectie van het uurwerk, de wijzerplaat en de wijzers. Dit zorgt ervoor dat alle onderdelen van het horloge in orde zijn en dat noodzakelijke of preventieve reparaties kunnen worden uitgevoerd. Naast een full service zijn er natuurlijk ook andere kleinere service mogelijkheden, denk hierbij aan het vervangen van de batterij, het aanpassen van de tijd en datum en het vervangen van versleten of beschadigde onderdelen. 

Over het geheel genomen is full service een hulpmiddel van onschatbare waarde dat kan helpen om uw horloge nog vele jaren te laten lopen. Met regelmatig onderhoud kunt u ervoor zorgen dat uw horloge altijd nauwkeurig loopt en er op zijn best uitziet. In principe is het bij luxe uurwerken aan te bevelen om elke 3 tot 5 jaar preventief uw uurwerk te onderhouden.

 

Benieuwd naar de exacte stappen van een full service, bekijk dan het stappenplan hieronder:

De stappen van een volledige onderhoudsbeurt zijn als volgt:

 1. Demontage van de kast: Het bandje of de armband wordt losgemaakt van het horloge en de kast wordt gedemonteerd.
 2. Reiniging van het uurwerk: Het uurwerk wordt gedemonteerd en elk onderdeel wordt grondig gereinigd in een ultrasoon bad.
 3. Vervanging van versleten onderdelen: Elk onderdeel van het uurwerk wordt zorgvuldig onderzocht. Versleten onderdelen worden vervangen door originele onderdelen. Voor uurwerken zonder serienummer wordt, indien van toepassing, een technische upgrade naar de nieuwste uurwerkversie uitgevoerd.
 4. Montage en smering van het uurwerk: Het uurwerk wordt zorgvuldig gemonteerd. De gecertificeerde horlogemaker smeert de contactpunten met behulp van al zijn vaardigheden en de beste smeermiddelen.
 5. Afstelling van het uurwerk en controle van zijn parameters: De snelheid van het uurwerk wordt afgesteld en de werkingsparameters worden gecontroleerd volgens de strenge kwaliteitsnormen van het desbetreffende horlogemerk.
 6. Reinigen en opknappen van de kast en de armband: De glans van de kast en de metalen armband wordt vakkundig hersteld met behoud van de originele vorm van elk onderdeel.
 7. Hermontage + waterbestendigheid: De kast wordt opnieuw in elkaar gezet en alle pakkingen die de waterdichtheid garanderen, worden vervangen.
 8. Volledige kwaliteitscontrole

Een full service kan veel verschillen in prijs, dit verschil ligt vooral in de verschillende typen uurwerken. Voor een prijsindicatie zullen wij het horloge moeten brengen naar de horlogemakers. Het  desbetreffende horlogehuis of onze horlogemaker maakt een analyse van uw horloge en kan u hierdoor een indicatie geven van de kosten. Aan deze analyse zijn kosten aan verbonden.

U bent van harte welkom bij ons in de winkel kunnen voor meer informatie over de mogelijkheden, of neem gerust contact met ons op.

 

 

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »