Contact

Roemer Juwelier

Dorpsstraat 86

4711NJ Sint Willebrord

Nederland

0031-(0)165-382762

 

klantenservice@roemer-juweliers.nl

www.roemer-juweliers.nl

 

KvK nummer: 20094245

BTW identificatienummer: NL818501352BO1

Bankrekeningnummer : NL14RABO0148639208

 

OPENINGSTIJDEN

 

Openingstijden van de winkel:

Maandag             Gesloten
Dinsdag             09.30u- 17.30u
Woensdag         09.30u- 17.30u
Donderdag         09.30u- 17.30u
Vrijdag             09.30u- 17.30u
Zaterdag           09.30u- 16.30u
Zondag Gesloten

Online natuurlijk 24uur per dag open. Uw pakketten worden van maandag t/m vrijdag verstuurd.

 

Wij zijn telefonisch bereikbaar:

Maandag t/m vrijdag  van 09.30 tot 17.30 uur
Zaterdag van 09.30 tot 16.30 uur
1 Veel gestelde vragen
1.1 Waterdichtheid

De term waterdichtheid of water resistant wordt vaak verkeerd begrepen. Veel mensen denken bij de aanschaf van een waterdicht horloge dat het altijd waterdicht zal zijn. Dit is niet het geval, hieronder  volgt uitleg over de mate van waterdichtheid en hoe u uw horloge waterdicht kunt houden.

Of uw horloge waterdicht is kunt u meestal aflezen aan de achterzijde van uw horloge, de deksel. Sommige merken vermelden de mate van waterdichtheid op de wijzerplaat.

 

In welke mate is mijn horloge bestand tegen water?

waterdichtheid horloge

Water Resistant  (30M / 3ATM / 3 BAR)
Uw horloge is bestand tegen opspattend water, zoals een regenbui. U mag uw horloge niet onderdompelen.

Water Resistant  50M / 5ATM / 5 BAR
Uw horloge is redelijk bestand tegen water. U kunt met uw horloge douchen en bijvoorbeeld de auto wassen.

Water Resistant  100M / 10ATM / 10 BAR
U kunt met uw horloge zwemmen en bijvoorbeeld snorkelen. U mag niet onder water duiken met uw horloge.

Water Resistant  200M / 20ATM / 20 BAR
Uw horloge is bestand tegen water onder druk. I kunt met uw horloge recreatief duiken (tot 40M). Voor diepzee duiken moet uw horloge doen aan zeer specifieke eisen en moet 1000M waterdicht zijn.

 

Hoe blijft mijn horloge waterdicht?

Waterdichtheid is een momentopname. Zorg er om te beginnen voor dat uw horloge bij elke aanraking met water de kroon (het knopje om de tijd goed te zetten) goed afgesloten is.  Draai niet aan de kroon of poussoirs wanneer uw horloge zich onder water bevindt.

De pakkingen die zorgen voor de waterdichtheid kunnen door temperatuurswisselingen, slijtage, zuren (transpiratie) uitdroging , zout water , heet water, etc.  aangetast worden. De afdichtende werking van de pakkingen zal daarmee verloren gaan. Ook tikken of stoten van de kast , kroon of poussoirs  kan de waterdichtheid beïnvloeden. Garantie op de waterdichtheid is daarom moeilijk te verlenen. Het is dus aan u om het horloge met goede zorg te dragen. Beschadigingen aan het glas kunnen ook van invloed zijn op de waterdichtheid. Het komt nogal eens voor dat een kroon of drukker van een horloge wordt gestoten of door een andere oorzaak een klap krijgt, vaak zonder dat de drager van het horloge zich hiervan bewust is. Als de desbetreffende kroon of drukken hierdoor ontzet is geraakt (hetgeen lang niet altijd zichtbaar is), en niet meer precies op de kast aansluit, kan dit tot lekkage leiden.

Het advies is om het horloge elk jaar te laten testen op de waterdichtheid. Een horloge moet altijd opnieuw op waterdichtheid getest worden na het openen van de kast. Bijvoorbeeld na het vervangen van de batterij.

Een 'waterdichte'  kast die geschikt is om dagelijks mee te douchen, bijvoorbeeld, kan volkomen vollopen met water wanneer de gebruiker er op vakantie mee gaat zwemmen. Wanneer er met het horloge gedoucht wordt, is de temperatuur van het water ongeveer gelijk aan die van de horlogekast. Wanner dit horloge echter wordt opgewarmd in een lekker tropisch zonnetje, kan de temperatuur van de kast oplopen tot wel 40 of 50 graden. Komt het horloge vervolgens plotseling in aanraking met water met een temperatuur van 20 tot 25 graden, krijgt de horlogekast een enorme klap door het relatief grote temperatuurverschil. Een kast die niet speciaal geconstrueerd is voor zulke omstandigheden, kan dan gaan lekken en vollopen met water.

 

Condensvorming

Ook bij goed afgesloten, waterdichte horlogekasten is het mogelijk dat er condens optreedt aan de binnenkant van het glas. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat het horloge 'lek' is; condens kan namelijk ook ontstaan wanneer het horloge plotseling afkoelt. Wanneer een horloge bijvoorbeeld tijdens het skiën onder de handschoen of het jack wordt gedragen (en men zich behoorlijk inspant), kan de kast behoorlijk warm worden. Wordt het horloge vervolgens plotseling aan de koude omgeving blootgesteld, dan koelt het glas sneller af dan de (metalen) kast, die door de lichaamstemperatuur wordt verwarmd. Het vocht dat zich in de lucht in de horlogekast bevindt, kan dan condenseren en een lichte waas vormen aan de binnenzijde van het glas. Zodra het glas weer op temperatuur is gekomen, zal dit waasje vanzelf weer wegtrekken. Is er echter sprake van dikke druppels aan de binnenkant van het glas, dan is de kast waarschijnlijk niet goed waterdicht. Om roestschade aan het uurwerk te voorkomen, moet daar -liefst snel- iets aan gedaan worden. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen