Voor het maken van een personal shopping afspraak, kunt u bellen met 0165-382762

Staudt Twenthe

Staudt Twenthe

Sinds kort hebben wij het prachtige horlogemerk Staudt bij ons in de winkel. Het was nooit de droom van Yvo Staudt om zijn eigen horloge te maken, maar om accordeonist te worden. Lees zijn inspirerende verhaal hieronder.

Het was nooit de droom van de jonge Nederlander Yvo Staudt om zijn eigen horloge te maken. Hij wilde accordeonist worden. Heel zijn leven stond in het teken van dit ongebruikelijke instrument. Tijdens zijn studie aan het conservatorium in Italië viel hij in een zwart gat. Zijn intrinsieke motivatie maakte plaats voor prestatiedrang. “Ik wilde alleen nog maar de beste zijn. ‘De beste zijn’ is altijd in vergelijking met een ander. Terwijl mijn instrument altijd een spiegel was van mijzelf. Het was onhoudbaar”.

 

Om zijn zinnen te verzetten raakte hij verzeild in een oude liefde. Hij stortte zich op de wondere wereld van mechanische horloges. Hij las er over, tekende ontwerpen, demonteerde oude uurwerken en assembleerde ze weer. Stap voor stap creëerde hij zijn visie over hoe het perfecte horloge er uit zou moeten zien. Dit horloge moest voldoen aan drie criteria: een blauwe wijzerplaat, niet zo protserig en een sublieme kwaliteit. Toen de jonge musicus zijn utopische horloge niet kon vinden bij derden, bleef er maar één optie over: "dan doe ik het zelf wel...".

 

Wijzerplaten

Hierboven zijn de allereerste schetsen tot het definitieve ontwerp van de allereerste Staudt Praeludium te zien.

 

Na maanden van ontwikkelen was het eerste horloge een feit. Eenmaal terug in Nederland viel de creatie van de accordeonist op tijdens een horloge-evenement. Mensen waren ontzettend enthousiast en vroegen of Yvo nog een versie wilde maken. Gevlijd door deze aanvraag begon hij zijn eerste horloge te ontwikkelen. Uiteindelijk presenteerde de Nederlander in oktober 2014 zijn eerste horloge aan de buitenwereld. In totaal maakte Yvo 45 exemplaren, elk horloge assembleerde hij zelf. Dit eerste horloge is uitgegroeid tot een internationaal ondernemend horloge-avontuur waarin Yvo Staudt zijn twee grootste passies, muziek spelen en horloges ontwikkelen, kan combineren.

 

Yvo Staudt is nog steeds verantwoordelijk voor het ontwerpen en de ontwikkeling van de horloges en uurwerken. Hij beheert ook de horlogemakers in ons atelier. Elk onderdeel controleert hij grondig voordat het zijn goedkeuring krijgt om te eindigen in een Staudt horloge. Daarnaast is het creatieve proces van het opbouwen van een internationaal merk in handen van Yvo. Samen met een gepassioneerd team van horlogemakers, merkbouwers en agenten werken we heel hard om onze oprechte liefde voor mechanische horloges uit te voeren!

 

Bron: Staudt. (z.j.) Geraadpleegd van https://www.staudt-twenthe.com/nl/story/

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »