Seiko Presage Arita Porselein

Seiko Presage Arita Porselein

Seiko Presage SPB171J1 Limited Edition, een shitterend contrast tussen natuurlijk wit en nachtelijk blauw.

Opnieuw een schitterend Seiko Presage horloge met een Arita porseleinen wijzerplaat.
Tijdens de Heian periode - van eind achtste eeuw tot begin twaalfde eeuw - beleefde Japan een langdurige periode van welvaart. Het was een tijd waarin de grondvesten van de Japanse culturele identiteit werden verankerd in proza, poëzie en schilderkunst.
 
In het water reflecterende maneschijn verstild in porselein.
Japanners wijdden zich in die tijd aan Suigetsu: het bewonderen van de fascinerende reflectie van de maan in het water van tuinvijvers, bosbeekjes en meertjes. Een aanblik die sindsdien een inspiratiebron is geweest voor Japanse kunstenaars. Suigetsu is een Japans woord waarvan de Kanji-karakters voor water en maan staan. In de 21ste eeuw is de fascinatie voor de maan in Japan onveranderlijk groot. Die fascinatie is zichtbaar gemaakt in dit nieuwe Seiko Presage horloge SPB171J1 uit de Prestige Line geproduceerd in een gelimiteerde oplage. Hierin is traditioneel Japans vakmanschap van het allerhoogste niveau - een unieke wijzerplaat van Arita porselein waarin de schoonheid van maneschijnreflecties op het water is gevangen - is gecombineerd met een hoogstaand Japans mechanisch automatenkaliber: 6R27
 
Schitterend contrast tussen natuurlijk wit en nachtelijk blauw.
Traditioneel Arita porselein is herkenbaar aan een subtiele blauwe glans. Voor de wijzerplaat van dit nieuwe Seiko Presage horloge is juist een helder ultratransparant glazuur gebruikt om de natuurlijke witheid van het porseleinmateriaal volledig tot haar recht te laten komen. Dit materiaal, Hakuji genaamd, is veel harder en duurzamer dan traditioneel porselein. De pure witheid van het porselein contrasteert schitterend met het blauw van de wijzers, de Romeinse cijfers en de sub-wijzerplaten.
 
Dit Seiko presage horloge wordt geleverd met een krokodillenleren band, met een bijzondere blauwe teint die verwijst naar de kleur van de met maanlicht beschenen meren en vijvers. In de achterdeksel zijn de woorden 'Limited Edition' en het serienummer - van 0001/2000 tot 2000/2000 - gegraveerd.
 
 
(bron: Seikonde)  
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »