Menu
EUR
De Seiko Solar Chronografen!

De Seiko Solar Chronografen!

Door: Roemer Juweliers Reacties: 0

Seiko Prospex Speedtimer Solar Chronograaf

Horloges hebben door de jaren heen niet alleen dienst gedaan als tijdmetende apparaten, maar zijn ook iconische mode-accessoires geworden. Een merk dat synoniem staat voor vakmanschap, stijl en innovatie is Seiko. Met hun onberispelijke geschiedenis van het produceren van kwaliteitshorloges die de tand des tijds doorstaan, heeft Seiko nieuwe meesterwerken geïntroduceerd - het Seiko Horloge SFJ001P1, SFJ005P1 en SFJ007P1. In dit blog bekijken we dit indrukwekkende stukje technologie en design, en ontdekken we waarom deze horloges  een must-have zijn voor elke horlogeliefhebber.

Seiko introduceert in de Prospex collectie vier nieuwe Solar chronografen die hun oorsprong vinden in Seiko's rijke verleden op het gebied van sporttijdmeting (Seiko, 2023). De horloges zijn voorzien van Solar Chronograaf uurwerken (kaliber 8A50), waarmee de verstreken tijd in stappen van 1/100ste van een seconde kan worden gemeten. Ontzettend accuraat!
 
De horloges zijn verkrijgbaar bij Seiko Boutiques en geselecteerde Seiko retailers wereldwijd. Beide Limited Editions zullen beschikbaar zijn in een oplage van 4.000 stuks wereldwijd (Seiko,2023).

 

Innovatieve Kenmerken

Deze nieuwe Seiko horloges bieden niet alleen een verbluffend ontwerp, maar ook innovatieve functies die ervoor zorgen dat het meer is dan alleen een modeaccessoire.

  1. Zonne-energie: Het horloge is voorzien van Seiko's geavanceerde zonne-energietechnologie, waardoor het geen batterijwissel nodig heeft. Door blootstelling aan licht wordt de ingebouwde batterij opgeladen, wat resulteert in een milieuvriendelijk en duurzaam horloge dat altijd klaar is voor gebruik. Verder dit horloge een energie reserve van 6 maanden bij een volledig opgeladen batterij.
  2. Kaliber 8A50: De nieuwe horloges bieden een haarscherpe kijk op de gemeten tijd met een 1/100ste seconde display op twee uur, een seconden display op 12 uur en een 1/10e seconde display op 10 uur. Plus op zes uur een subwijzerplaat die de uren en minuten weergeeft. Dit om de dagtijd duidelijk te kunnen onderscheiden van de chronograaftijd, dit maakt het horloge enorm leesbaar. Wanneer de stopwatchfunctie wordt gebruikt, transformeert het dagtijd display tot een 60-minutenteller, waarbij de uurwijzer onder de minutenwijzer kruipt.
  3. Saffierkristal: Deze Nieuwe Seiko horloges zijn uitgerust met saffierglas, dat uitzonderlijke krasbestendigheid biedt en ervoor zorgt dat de wijzerplaat er altijd helder en onbelemmerd uitziet.
  4. leesbaarheid: Om het horloge met de vele sub-dials toch goed leesbaar te maken zijn de dials gecontrasteerd. Verder zijn in de indexen voorzien van LumiBrite, dit om de leesbaarheid in het donker te optimaliseren.

 

Comfort

Naast zijn esthetische en technische kenmerken biedt het Seiko horloge ook een comfortabele pasvorm en uitstekende duurzaamheid. De stevige roestvrijstalen band zorgt voor een veilige bevestiging om de pols en is ideaal voor dagelijks gebruik. Bovendien heeft het horloge een waterbestendigheid van 100 meter, waardoor het bestand is tegen spatten en geschikt is om te dragen tijdens activiteiten zoals zwemmen en snorkelen.

 

Conclusie

Het Seiko Horloges SFJ001P1, SFJ005P1 en SFJ007P1 zijn meesterwerken dat vakmanschap, stijl en innovatie combineert. Met zijn tijdloze design en geavanceerde functies zal dit horloge ongetwijfeld de aandacht trekken van horlogeliefhebbers en modebewuste mensen over de hele wereld. Of je het nu draagt tijdens formele evenementen of als een dagelijks accessoire. Seiko heeft zichzelf opnieuw overtroffen met dit prachtige staaltje uurwerktechnologie en heeft zijn plaats als een van 's werelds meest gerespecteerde horlogemerken versterkt.

 

Wilt u deze horloges in het echt bewonderen? Wij nodigen u graag uit bij ons in de winkel. U kunt een afspraak maken of loop gerust bij ons binnen, wij helpen u graag met het adviseren en informeren betreft deze fantastische horloges.

Bekijk de horloges online via onderstaande links:

SFJ001P1

SFJ005P1

SFJ007P1

 

Specificaties:

  • Diameter kast: 42 mm
  • Dikte van kast: 12.9 mm
  • Band breedte: 20mm
  • Band Lengte: 21.5 cm
  • Materiaal: Staal
  • Waterdicht: 100m
  • Techniek: Solar (kaliber 8A50)

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!