Taxeren van uw kostbaarheden

 

Taxatie & Expertise van sieraden en horloges

Een taxatierapport geeft de waarde van uw sieraden en horloges weer, met een duidelijke omschrijving en eventueel een foto is het artikel altijd herkenbaar. Een taxatierapport is van belang voor meerdere doeleinden. Bijvoorbeeld als er bij u wordt ingebroken en uw kostbaarheden worden door de dieven meegenomen. Als u vooraf alles getaxeerd heeft en dit eventueel bij de verzekeraar heeft weggelegd, voorkomt dat veel gedoe achteraf. Zijn bij u kostbaarheden ontvreemd en heeft u geen rapport? Het is mogelijk om achteraf een expertiserapport op te maken. Hiervoor dient u zoveel mogelijk gegevens te verzamelen zoals aankoopbewijzen en foto’s.

Het is belangrijk dat uw rapport wordt gemaakt door een erkende en gecertificeerde taxateur, uw verzekeraar zal hier om vragen. Voor taxaties van alle sieraden, horloges en gebruiksartikelen kunt u bij ons terecht. Onze taxateur heeft registratienummer is 28 en de specialismen zijn sieraden, horloges en groot zilverwerk van na 1945.
Voor een (contra)expertise en een globale waardebepaling dient u een afspraak te maken. Voor de overige taxaties kunt u de artikelen afgeven in de winkel en ontvangt u het rapport later.

Wat voor soort rapporten zijn er en wat zijn de kosten van taxeren:

 • Taxatie t.b.v. verzekeringsdoeleinden.
  Uw sieraden en horloges worden schoongemaakt, gepoetst, gefotografeerd en nauwkeurig bekeken. Er wordt een duidelijke omschrijving gemaakt zodat het artikel voor iedereen herkenbaar is. De waarde is vervangingswaarde, het bedrag dat benodigd is voor het verkrijgen van een gelijkwaardig artikel naar soort en kwaliteit. De kosten hiervan zijn 2% van de getaxeerde waarde plus 25 euro voor het opmaken van het rapport. Als u bijvoorbeeld een ring heeft die getaxeerd wordt voor 1.500,- euro, dan zijn de kosten 55 euro.
  Taxatierapporten blijven 3 jaar geldig. Hierna dient u te zorgen voor een hertaxatie. De kosten van een hertaxatie zijn 1,5% van de getaxeerde waarde. Het is belangrijk om uw rapporten ééns in de 3 jaar opnieuw te laten maken, omdat de waardes afhankelijk zijn van goud- en diamantkoersen en marktinvloeden.
 • Taxatie t.b.v. verkoop
  Gedwongen of ongedwongen kunt u uw sieraden, horloges of gebruiksartikelen (moeten) verkopen. De waarde van de artikelen is laag, gelijk de veilingwaarde. De taxatiekosten bedragen 4% van de getaxeerde waarde.
 • Taxatie t.b.v. successie
  Voor de bepaling van de erfbelasting is het nodig de waarde van uw kostbaarheden te bepalen. De waarde wordt ten behoeve van de afwikkeling voor successierechten gelijk gesteld aan de veilingwaarde. De taxatiekosten bedragen 4% van de getaxeerde waarde plus 25 euro voor het opmaken van het rapport.
 • Taxatie t.b.v. boedelscheiding
  Bij een boedelscheiding wordt uitgegaan van de vrije verkoopwaarde. De taxatiekosten bedragen 4% van de getaxeerde waarde plus 25 euro voor het opmaken van het rapport.
 • Expertise
  Helaas zijn er bij calamiteiten niet altijd de benodigde papieren voor de verzekering aanwezig. In overleg kunt u een expertise rapport laten opstellen. Er moet aan bepaalde voorwaarden voldaan worden. Wij kunnen u hier over informeren. De kosten hiervan zijn 1,75% van de getaxeerde waarde plus 25 euro voor het opmaken van het rapport. In veel gevallen kunt u de kosten terug vragen bij uw verzekeraar .
 • Conta-expertise
  Bent u niet tevreden over het oordeel van een ander? Problemen met de verzekeraar? U kunt bij mij terecht voor een contra-expertise. Ook kan ik voor u bemiddelen met uw verzekeraar in bepaalde gevallen. De kosten van een contra-expertise zijn gelijk aan de kosten van een expertise of een taxatie.
 • Globale waardebepaling
  In het geval van een erfenis of een andere verkrijgen bent u soms niet bekend met de waarde van de sieraden of horloges. Vaak wenst u niet een uitgewerkt rapport, maar vindt u het wel prettig om te weten wat ongeveer de waarde is van de artikelen. Het is mogelijk dat wij uw artikelen bekijken, beoordelen en een waardebepaling hiervan maken. Veel artikelen per uur kunnen we waarderen, het uurtarief is €75,-. Meestal kunnen we direct zeggen of dingen "echt" of "nep" zijn en wat de globale waarde ervan is. U dient hiervoor een afspraak te maken.

De minimale kosten per getaxeerd product bedragen  €8,50

Voorkom problemen en laat uw kostbaarheden iedere 3 jaar taxeren. Als service worden uw sieraden en horloges gepoetst en ultrasonisch gereinigd.

OP DIT MOMENT IS HET NIET MOGELIJK OM TAXATIES UIT TE LATEN WERKEN, GLOBALE WAARDEBEPALINGEN (BIJVOORBEELD TBV WAARDERINGEN BIJ ERFENISSEN) ZIJN WEL MOGELIJK. HIERVOOR KUNT U EEN AFSPRAAK MAKEN.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »