Wij zijn geopend op ma-za van 10.00-17.30, het is ook mogelijk om een personal shopping afspraak te maken. Bel 0165-382762

Taxeren van uw kostbaarheden

 

Taxatie & Expertise van sieraden en horloges

Een taxatierapport geeft de waarde van uw sieraden en horloges weer, met een duidelijke omschrijving en eventueel een foto is het artikel altijd herkenbaar. Een taxatierapport is van belang voor meerdere doeleinden. Bijvoorbeeld als er bij u wordt ingebroken en uw kostbaarheden worden door de dieven meegenomen. Als u vooraf alles getaxeerd heeft en dit eventueel bij de verzekeraar hebt weggelegd, voorkomt dat veel gedoe achteraf. Zijn bij u kostbaarheden ontvreemd en heeft u geen rapport? Het is mogelijk om achteraf een expertiserapport op te maken. Hiervoor dient u zoveel mogelijk gegevens te verzamelen zoals aankoopbewijzen en foto’s.

Het is belangrijk dat uw rapport wordt gemaakt door een erkende en gecertificeerde taxateur, uw verzekeraar zal hier om vragen. Voor taxaties van alle sieraden, horloges en gebruiksartikelen kunt u bij ons terecht. Het registratienummer van onze taxateu, Bregje Kruis is 28 en onze specialismen zijn sieraden, horloges en groot zilverwerk van na 1945.

Wat voor soort rapporten zijn er en wat zijn de kosten:

 • Taxatie t.b.v. verzekeringsdoeleinden.
  Uw sieraden en horloges worden schoongemaakt, gepoetst, gefotografeerd en nauwkeurig bekeken. Er wordt een duidelijke omschrijving gemaakt zodat het artikel voor iedereen herkenbaar is. De waarde is vervangingswaarde, het bedrag dat benodigd is voor het verkrijgen van een gelijkwaardig artikel naar soort en kwaliteit. De kosten hiervan zijn 1,25% van de getaxeerde waarde, plus 15 euro voor het opmaken van een rapport. Als u bijvoorbeeld een ring heeft die getaxeerd wordt voor 1.500,- euro en een horloge met een waarde van 3000, dan zijn de kosten 15 + 18,75 + 37.50 = 71.25 euro.
  Taxatierapporten blijven 3 jaar geldig. Hierna dient u te zorgen voor een hertaxatie. De kosten van een hertaxatie zijn 0.75% van de getaxeerde waarde plus de kosten van het opmaken van een rapport. Het is belangrijk om uw rapporten ééns in de 3 jaar opnieuw te laten maken, omdat de waardes afhankelijk zijn van goud- en diamantkoersen en marktinvloeden.
 • Taxatie t.b.v. verkoop
  Gedwongen of ongedwongen kunt u uw sieraden, horloges of gebruiksartikelen (moeten) verkopen. De waarde van de artikelen is laag, gelijk de veilingwaarde. De taxatiekosten bedragen 4% van de getaxeerde waarde.
 • Taxatie t.b.v. succesie
  Voor de bepaling van de erfbelasting is het nodig de waarde van uw kostbaarheden te bepalen. De waarde wordt ten behoeve van de afwikkeling voor successierechten gelijk gesteld aan de veilingwaarde. De taxatiekosten bedragen 4% van de getaxeerde waarde.
 • Taxatie t.b.v. boedelscheiding
  Bij een boedelscheiding wordt uitgegaan van de vrije verkoopwaarde. De taxatiekosten bedragen 4% van de getaxeerde waarde.
 • Expertise
  Helaas zijn er bij calamiteiten niet altijd de benodigde papieren voor de verzekering aanwezig. In overleg kunt u een expertise rapport laten opstellen. Er moet aan bepaalde voorwaarden voldaan worden. Ik kan u hier over informeren. De kosten hiervan zijn 1,5% van de getaxeerde waarde, plus 15 euro voor het opmaken van een rapport. In veel gevallen kunt u de kosten terug vragen bij uw verzekeraar.
 • Conta-expertise
  Bent u niet tevreden over het oordeel van een ander? Problemen met de verzekeraar? U kunt bij mij terecht voor een contra-expertise. Ook kan ik voor u bemiddelen met uw verzekeraar in bepaalde gevallen. De kosten van een contra-expertise zijn gelijk aan de kosten van een expertise of een taxatie.
 • Globale waardebepaling
  In het geval van een erfenis of een andere verkrijgen bent u soms niet bekend met de waarde van de sieraden of horloges. Vaak hoeft u niet een uitgewerkt rapport, maar vindt u het wel prettig om te weten wat ongeveer de waarde is van de artikelen. Het is mogelijk dat ik uw artikelen bekijk, beoordeel en een waardebepaling hiervan doe. Ik kan veel artikelen per uur waarderen, het uurtarief is €75,-. Meestal kan ik ook direct zeggen of dingen "echt" of "nep" zijn.

 

Voorkom problemen en laat uw kostbaarheden iedere 3 jaar taxeren. Als service worden uw sieraden en horloges gepoetst en ultrasonisch gereinigd.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »