Het is belangrijk uw horloge goed onderhoud te geven.

Het uurwerk in uw horloge ziet u misschien niet, maar het heeft nogal wat te verduren. De vele, kleine onderdelen moeten 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar presteren. Om alle onderdelen goed en precies te laten bewegen is het uurwerk ingevet met zeer speciale oliën. Als de olie veroudert of indroogt kan het zijn dat uw horloge minder acuraat is. Het wordt dan hoog tijd voor een onderhoudsbeurt.
Het valt niet te zeggen na hoeveel tijd uw horloge een onderhoudsbeurt nodig heeft. In principe is het bij luxe uurwerken aan te bevelen om elke 3 tot 5 jaar preventief uw uurwerk te onderhouden. De onderdelen worden dan gedemonteerd, gereinigd, opneiuw in de olie gezet en gemonteerd. Eventuele onderdelen met slijtage kunnen vervangen worden.
In de winkel kunnen wij u informeren over de mogelijkheden. Onze horlogemaker maakt een analyse van uw horloge en kan u ook een indicatie geven van de kosten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »