HET IS BELANGRIJK UW HORLOGE GOED ONDERHOUD TE GEVEN.

Het uurwerk in uw horloge ziet u misschien niet, maar het heeft nogal wat te verduren. De vele, kleine onderdelen moeten 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar presteren. Om alle onderdelen goed en precies te laten bewegen is het uurwerk ingevet met zeer speciale oliën. Als de olie veroudert of indroogt kan het zijn dat uw horloge minder accuraat is. Het wordt dan hoog tijd voor een onderhoudsbeurt.

Het valt niet te zeggen na hoeveel tijd uw horloge een onderhoudsbeurt nodig heeft. In principe is het bij luxe uurwerken aan te bevelen om elke 3 tot 5 jaar preventief uw uurwerk te onderhouden. De onderdelen worden dan gedemonteerd, gereinigd, opnieuw in de olie gezet en gemonteerd. Eventuele onderdelen met slijtage kunnen vervangen worden.

 

 

De stappen van een volledige onderhoudsbeurt zijn als volgt:

  1. Demontage van de kast: Het bandje of de armband wordt losgemaakt van het horloge en de kast wordt gedemonteerd.

  2. Reiniging van het uurwerk: Het uurwerk wordt gedemonteerd en elk onderdeel wordt grondig gereinigd in een ultrasoon bad.

  3. Vervanging van versleten onderdelen: Elk onderdeel van het uurwerk wordt zorgvuldig onderzocht. Versleten onderdelen worden vervangen door originele onderdelen. Voor uurwerken zonder serienummer wordt, indien van toepassing, een technische upgrade naar de nieuwste uurwerkversie uitgevoerd.

  4. Montage en smering van het uurwerk: Het uurwerk wordt zorgvuldig gemonteerd. De gecertificeerde horlogemaker smeert de contactpunten met behulp van al zijn vaardigheden en de beste smeermiddelen.

  5. Afstelling van het uurwerk en controle van zijn parameters: De snelheid van het uurwerk wordt afgesteld en de werkingsparameters worden gecontroleerd volgens de strenge kwaliteitsnormen van het desbetreffende horlogemerk.

  6. Reinigen en opknappen van de kast en de armband: De glans van de kast en de metalen armband wordt vakkundig hersteld met behoud van de originele vorm van elk onderdeel.

  7. Hermontage + waterbestendigheid: De kast wordt opnieuw in elkaar gezet en alle pakkingen die de waterdichtheid garanderen, worden vervangen.

  8. Volledige kwaliteitscontrole

In de winkel kunnen wij u informeren over de mogelijkheden. Het  desbetreffende horlogehuis of onze horlogemaker maakt een analyse van uw horloge en kan u ook een indicatie geven van de kosten. Aan deze ananlyse zijn kosten aan verbonden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »