Hoe kunt u uw horloge op de juiste tijd zetten.

horloge op tijd zetten

Analoge horloges (met wijzers) tijd instellen 

 

Uw analoog (met wijzers) horloge op tijd zetten is heel eenvoudig. Trek de kroon uit tot de tweede klik, het horloge zal stoppen met lopen. Wanneer uw horloge is voorzien van een schroefkroon, dient u deze eerst los te draaien voordat u de kroon kunt uittrekken. Om dit te doen draait u de kroon tegen de klok in om de kroon te ontgrendelen. Wanneer deze is ontgrendeld kunt u de kroon uittrekken tot de tweede klik. Daarna draait u de kroon met de klok mee om de wijzers te bewegen. Draai de wijzers voorbij de 12 uur. Wanneer de dag of datum veranderd wordt de tijd op dat moment voor de ochtend weer gegeven. Wanneer de dag of datum niet veranderd geeft het horloge de tijd in de middag weer. Door aan de kroon te draaien kunt u de tijd instellen, rekening houdend met ochtend en middag.

Dag en datum instellen
Om de dag of datum van een analoog horloge in te stellen trekt u de kroon uit tot de eerste klik. Draai de kroon met de klok mee, de datum zal worden aangepast. Wanneer de datum te hoog is ingesteld kunt u de datum tot de 31 draaien om vervolgens weer bij 1 te beginnen en op die manier de juiste datum instellen. Wanneer uw horloge ook de dag van de week weergeeft, kunt u deze instellen door de kroon tegen de klok in te draaien. De dagen van de week zullen achter elkaar verschijnen. Voor een correcte instelling stelt u de dag in, één dag voor de juiste dag van de week. Hierna trekt u de kroon uit tot de tweede klik en draai vervolgens de kroon met de klok mee om de tijd te verzetten. Wanneer u voorbij de 12 uur gaat zullen de dag en datum
naar de juiste dag en datum verspringen en kunt u de juiste tijd instellen. U kunt vervolgens de kroon weer terug drukken in de normale positie. Wanneer uw horloge is voorzien van een schroefkroon kunt u deze vergrendelen door de kroon licht in te drukken
terwijl u de kroon met de klok mee draait in de normale positie.

 

Chronograaf horloge tijd instellen

 

Uw chronograaf horloge op tijd zetten werkt eigenlijk op dezelfde manier. Een chronograaf is niet alleen een horloge, maar ook een stopwatch met verschillende functies zoals:

 • verstreken tijd
 • geaccumuleerde tijd, wat u de gelegenheid geeft om de totale speeltijd te meten en de klok kan stilzetten tijdens bijvoorbeeld time outs.
 • tussentijd metingen, wat u de gelegenheid geeft om tussentijds metingen te maken voor bijvoorbeeld rondes of twee verschillende deelnemers.

Gebruik van analoog chronograaf functies
De chronograaf functies kunnen worden gebruikt door de knoppen aan de zijkant van de kast te gebruiken.

 • Standaard tijdmeting
  Om te meten hoe lang iemand er over doet om van punt A naar punt B te komen, drukt u op knop A om de tijd te starten en te stoppen. De tijd wordt weergegeven in de ogen op de wijzerplaat. Om de stopwatch te resetten drukt u op knop B.
 • Cumulatief verlopen tijdmeting
  Om een cumulatieve tijdmeting te doen kunt u knop A net zo vaak gebruiken om te starten en te stoppen als u wilt. Om de stopwatch te resetten drukt u op knop B.
 • Tussentijd meting
  Druk op knop A om de tijd te starten. Druk op knop B om de tussentijd af te lezen, druk vervolgens opnieuw op knop B om terug te gaan naar de lopende tijd. Druk aan het einde van de meting op knop A en op knop B om te resetten.
 • Meten van 2 deelnemers
  Druk op knop A om de tijd te starten. Druk op knop B om de eindtijd van de eerste deelnemer af te lezen. Druk op knop A wanneer de tweede deelnemer eindigt, druk dan op knop B om de eindtijd te zien. Reset de stopwatch door op knop B te drukken.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »