Voor het maken van een personal shopping afspraak, kunt u bellen met 0165-382762

Garantie op uw Breil horloge

Breil geeft u twee jaar garantie bij aanschaf van een Breil Horloge. De garantie gaat in op het moment van aanschaf van het horloge. Onder de garantie vallen alle defecten op materiaal en vakmanschap, zoals de horlogekast, de wijzerplaat of andere technische onderdelen in het horloge.

Breil geeft geen garantie

-          Bij schade door dragen

-          Wanneer u het horloge door een niet geautoriseerde Breil dealer heeft laten open maken of wanneer u het horloge zelf heeft geopend.

-          Op de band van het horloge

-          Op het kristal van het horloge

-          Bij waterschade, wanneer het horloge niet erkend waterdicht is.

-          Door schade door middel van een ongeluk met het horloge of wanneer er niet op juiste wijze met het horloge wordt omgegaan.

Garantie is alleen geldig, wanneer u een origineel aankoopbewijs heeft van een erkende Breil dealer.

Alle reparaties dienen uitgevoerd te worden door een geautoriseerde Breil dealer. Wanneer er werkzaamheden zijn uitgevoerd door een niet geautoriseerde Breil dealer, komt uw garantie te vervallen.

Wanneer een horloge vervangen dient te worden voor een ander, kan de Breil dealer niet garanderen, dat u daadwerkelijk het zelfde model kan worden geretourneerd. Wanneer uw huidige model vervangen dient te worden, wordt er een vergelijkbaar model met een zelfde waarde gestuurd.  Wanneer u een nieuw model ontvangt vanuit uw Breil dealer, heeft u opnieuw recht op twee jaar garantie op uw Breil horloge.

Omgaan met uw Breil horloge

Waterdichtheid

Niet waterdicht
Wanneer uw Breil Horloge niet waterdicht is staat dit ook niet aangegeven op de onderkant van de horlogekast. Het is met dit horloge niet de bedoeling dat het in aanraking komt met water en/of regen.

Waterdicht 3 ATM 
Wanneer er op de onderkant van uw horlogekast ‘3 ATM WATER RESISTANT’ staat gegraveerd dan heeft u een Breil horloge dat spatwaterdicht is. Dit betekent dat het tegen regen en waterspatten kan. Douchen of andere wateractiviteiten worden met dit horloge sterk afgeraden.

Waterdichtheid 5 ATM
Wanneer er op de onderkant van uw horlogekast ‘5 ATM WATER RESISTANT’ staat gegraveerd dan heeft u een Breil horloge dat geschikt is om mee in het water te gaan. Hierbij moet u denken aan zwemmen,  douchen en dergelijke. Het horloge is daarentegen niet geschikt om mee te gaan duiken.

Waterdichtheid 10 ATM
Wanneer er op de onderkant van uw horlogekast ‘10 ATM WATER RESISTANT’ staat gegraveerd dan is het horloge geschikt voor alle water activiteiten, behalve duiken in diepe wateren. 

Waterdichtheid 20/30 ATM
Wanneer er op de onderkant van uw horlogekast ‘20/30 ATM WATER RESISTANT’ staat gegraveerd dan is uw Breil horloge volledig waterdicht. Het is met uw Breil horloge dus mogelijk om onder andere mee te zwemmen, douchen en zelf diepzeeduiken.

Om er zeker van te zijn dat er geen water in uw horloge komt is het belangrijk dat u nooit de kroon van uw horloge er uit trekt, wanneer het horloge nat is.

Wanneer u een Breil horloge, speciaal ontworpen om mee te sporten, heeft dat in contact is gekomen met zout water of transpiratievocht kunt u het horloge reinigen met kraanwater en vervolgens laten opdrogen. 
Wanneer er per ongeluk zout water in uw horloge komt en u heeft schade aan het horloge, probeert u het horloge dan niet te drogen, maar spoel het met kraanwater en ga er zo snel mogelijk mee naar een geautoriseerde Breil dealer voor technische reparatie.

Wanneer u een Breil horloge heeft met een lederen band, wordt het afgeraden om deze in aanraking te laten komen met water. Het kan zijn dat uw band hierdoor kleur verliest of dat het slijtingproces versnelt.

Zorg er voor dat uw Breil horloge nooit bloot wordt gesteld aan extreme temperatuurverschillen.  Dit kan er voor zorgen dat het glas van uw horloge door de druk beschadigd raakt. Wanneer dit  voorkomt, dient u zo spoedig mogelijk naar uw geautoriseerde Breil dealer te gaan.

Houdt altijd de status van het glas van uw Breil horloge in de gaten.  Wanneer het maar het kleinste barstje of beschadiging vertoont dient u hier een geautoriseerde Breil dealer naar te laten kijken.

BELANGRIJK: Draag nooit een Breil horloge, tijdens  het nemen van een duik in het water. De druk die op het horloges komt te staan is veel hoger dan dat het horloge kan hebben.  Het kan het horloge voorgoed beschadigen.

Voor meer informatie over waterdichtheid kunt u kijken op onze algemene pagina over waterdichtheid.

Temperatuur
Zorg ervoor dat uw Breil horloge niet direct te lang wordt bloot gesteld aan zonlicht of extreme hitte. Lange hitte kan er voor zorgen dat uw Breil horloge de tijd en andere functies in de war brengt. Tevens kan het de duur van uw batterij beïnvloeden, waardoor deze minder lang mee gaat.

Vallen en stoten
Het Breil horloge kan erg goed tegen dagelijks stoten of schokken bij bijvoorbeeld niet fysieke sporten. Serieuze schade aan het horloge kan echter wel voor komen wanneer u het horloge laat vallen op een harde ondergrond.

Magnetische velden
Breil horloges zijn anti-magnetisch tot 60 Gauss en daarom kan het erg goed tegen magnetische velden van huishoudelijke apparaten. Wanneer het Breil horloge in aanraking komt met sterke magnetische velden, kan het horloge tijdelijke defecten vertonen.

Statische elektriciteit
De geïntegreerde  onderdelen in het Breil horlogezijn gevoelig voor statische elektriciteit. Wanneer het horloge wordt bloot gesteld aan intense magnetische velden, kan het er voor zorgen dat uw wijzerplaat tijdelijk een defect vertoont.

Chemicaliën en gassen
Vermijdt plekken waar uw Breil horloge in aanraking kan komen met sterke gassen en chemicaliën. Het kan er voor zorgen dat onderdelen van uw horloge verkleuren, beschadigen of zelfs breken, wanneer het bijvoorbeeld  in aanraking komt met benzine of petroleum.
daarnaast kan het er voor zorgen dat uw kast verkleurd of zelfs niet meer werkt.

Schoonmaken
Wanneer u een Breil horloge draagt dat vuil is, kan het zijn dat u irritatie krijgt aan de huid. Daarom is het belangrijk om uw horloge regelmatig te reinigen. Gebruik voor het reinigen van uw horloge altijd een zachte en droge doek. 

Reinigen van de band

  • Metalen banden
    Reinig uw band met een tandenborstel en een klein beetje zeep en warm water
  • Plastic of rubber band
    Was de band met water, gebruik geen reinigingsmiddelen
  • Lederen band
    Poets de bovenkant van de band voorzichtig op met een droge en zachte doek. De onderkant van de band kunt u schoonmaken met een droge doek en een beetje alcohol.

Onderhoud
Om er zeker van te zijn dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw Breil horloge wordt u aangeraden om uw horloge elke 1 a 2 jaar te laten controleren door een geautoriseerde Breil dealer.

Houdt batterijen buiten bereik van kinderen
Wanneer een batterij per ongeluk wordt ingeslikt, dienst u direct contact op te nemen met uw huisarts of een andere bevoegde dokter.

Bekijk hier onze collectie horloges van Breil

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »